Aangenaam Klassiek 2023 € 14,99

Aldo Druyf, klassiek gitarist en auteur van het boek Klassiek in Zicht, heeft voor Aangenaam Klassiek dit jaar het geschenk geschreven. De jaarlijks terugkerende belangrijkste klassieke najaarscampagne voor de entertainment- en boekenbranche, Aangenaam Klassiek, is vanaf 29 september weer overal verkrijgbaar. Muziekwinkels, boekwinkels en diverse warenhuizen ervaren deze promotiecampagne voor de klassieke muziek als een cruciale toevoeging aan het assortiment.

Boek: Klassiek In Zicht € 20,00

Dé lees- en luistergids voor een ontdekkingsreis door de mooiste klassieke muziek. En iedereen kan mee! Van jong tot oud, van beginner tot ervaren liefhebber. Dit boek helpt je op unieke wijze (via genres) ontdekken welke klassieke muziek interessant is voor jóu. Alle muziek uit het boek kan je direct beluisteren via deze site!

Componistenkalender € 15,00

Unieke Componisten Verjaardagskalender met twaalf geestige tekeningen van de Engelse kunstenaar John Minnion. Verdeeld over de twaalf maanden staan er zo’n 150 verjaardagen in van de beroemdste componisten. Maar er is nog voldoende ruimte om eigen verjaardagen te noteren. Bij iedere tekening staat een QR-code met bijbehorende klassieke muziek!

Kleur de klassieken € 10,00

Componisten kleurkaarten met exclusieve tekeningen van John Minnion. Geef je eigen kleuren aan de klassieke componisten en de instrumenten! Op iedere kaart staat een andere tekening en op de achterkant vind je een QR-code met de bijbehorende muziek (direct te beluisteren met je smartphone).

Componistenkaart € 10,00

Een unieke A1 formaat kaart met de geboorteplaatsen van de bekendste componisten aller tijden! Je krijgt een mooi overzicht van waar over de wereld deze muziekhelden allemaal vandaan komen.
1 + 1 gratis: je ontvangt twee posters, dus misschien kun je er ook iemand anders mee verrassen!

Luistercursus Opera € 15,00

“Beter dan de meeste dikke operagidsen met alleen maar redelijk nutteloze samenvattingen van libretti en hoogstens een enkel woord over de muzikale en dramatische betekenis van opera, vertelt de Luistercursus Opera in twee dunne boekjes en twee cd’s met ruim tweeëneenhalf uur muzikale voorbeelden over het ontstaan en de geschiedenis van de kunstvorm opera.” – NRC Handelsblad, 1998.

Brahms: Hungarian Dances € 15,00

In 1980 vormde een gitaar cursus in het Zuid-Franse Castres de aanleiding tot de oprichting van Het Nederlands Gitaarkwartet. Hun cd (1988) met onder andere tien Hongaarse Dansen van Brahms werd zeer goed ontvangen en kreeg in het kritische vakblad Luister 8/8 voor ‘opname’ en ‘belang’.

Klassieke muziekset € 45,00 € 35,00

1 Klassiek In Zicht
Dé lees- & luistergids voor een interactieve ontdekkingsreis door de mooiste klassieke muziek.

2 Componisten Verjaardagskalender
Unieke verjaardagskalender met twaalf tekeningen van John Minnion. 

3 Keur de klassieken 
25 kleur-wenskaarten met exclusieve tekeningen van John Minnion.